Supervisie met Esther Perel

De School voor Relatietherapie organiseerde in 2015 een druk bijgewoond en enthousiast onthaald congres in Antwerpen met de Belgisch-Amerikaanse relatietherapeute en seksuologe Esther Perel. Ze deelde haar unieke benadering met 400 professionals. Ik hing aan haar lippen en het smaakte naar meer. 

In 2016 volgde ik dan ook terug een masterclass bij haar: een intensieve klinische training met een beperktere groep. 

Aansluitend bij deze dagen volg ik op 22 en 23 mei 2017 verdieping en supervisie bij Perel. Ik kijk er naar uit! 

Ik ben en blijf in de eerste plaats EFT therapeut, maar als het bij koppels over ontrouw gaat, is EFT vaak niet helemaal toepasbaar, en is het denkkader van Perel een mooie bril om naar de betekenis van een affaire te kijken. Cliënten bepalen uiteraard mee welke insteek het beste werkt.

Indeed, when we seek the gaze of another, it isn’t always our partner we are turning away from but the person we have ourselves become. We are not seeking another partner, but another self. Couples who reinvent themselves are able to bring this other self into their existing relationship.
— Perel

De TED talks van Perel zijn miljoenen keren bekeken. In dit filmpje legt ze nog meer uit hoe je vertrouwen kunt herstellen, eens het gebroken is: once-trust-is-broken-can-it-be-healed

De School voor Relatietherapie wil een gemeenschap van therapeuten creëren, om een frisse benadering van relatietherapie te ontwikkelen. Als relatietherapeut wil ik daar graag deel van uit maken, om steeds beter te worden en te groeien in mijn job. Esther Perel biedt een veilige en ondersteunende omgeving om therapeuten uit te dagen en te inspireren in dit werk.

De supervisie zal focussen op relatietherapie vanuit een multidisciplinair en multicultureel perspectief, met speciale aandacht voor thema’s in verband met seksualiteit en ontrouw. Esther Perel integreert psychodynamische, hechtings- en systemische theorieën en ook sekstherapie, psychodrama en lichaamsgerichte benaderingen.

WIE IS PEREL?

Esther Perel is trainer, therapeut en een internationaal erkende autoriteit op het vlak van relatietherapie, interculturele relaties en seksualiteit. Ze schreef de internationale bestseller Mating in Captivity, in het Nederlands vertaald als Erotische intelligentie. Ze is opgeleid en gesuperviseerd door niemand minder dan Dr. Salvador Minuchin. Perel spreekt 9 talen (waaronder Nederlands) en is een veel gevraagde spreker over de ganse wereld.

Meer lezen? 
www.estherperel.com

gepost door Jasmien