Houd me vast-dag voor paren

Een veilige en hechte(re) band met je partner creëren

benenliefde.jpg

Voor koppels die graag een hele dag tijd maken voor hun relatie, ontwikkelde ik een intensieve Houd me vast-dag.

Ik ben EFT Houd me vast trainer  (ICEEFT) en ik gebruik het programma om intensief te werken met één koppel. 

Ik werk al vele jaren met koppels en weet dat het vaak moeilijk is om relatietherapie in een gevulde agenda te proppen. Soms zorgt het voor extra stress en dat is nu net níet de bedoeling. De babysit die op de valreep afzegt, kinderen die ziek worden, deadlines die gehaald moeten worden.. Een Houd me vast-dag biedt een oplossing. Ik creëer samen met jullie een veilige ruimte: ik help jullie om jullie connectie op een nieuwe manier te ervaren, zodat er ruimte komt voor meer veilige verbinding.

Zullen al jullie problemen na zo’n dag opgelost zijn? Nee, uiteraard niet. Maar je mag er wel op rekenen dat je allebei met nieuwe inzichten en emotionele ervaringen naar huis gaat. En dat je daar als koppel nog maanden de vruchten van plukt.

Een Houd me vast-dag is heel geschikt voor: 

 • mensen met (twee) drukke agenda's die zich moeilijk wekelijks kunnen vrijmaken voor relatietherapie.

 • koppels die in alle rust met 2 een hele dag willen werken aan veilige verbondenheid.

 • mensen die hun connectie (terug) willen versterken en hun relatie graag een stevige positieve impuls willen geven.

 • mensen die een zware periode achter de rug hebben die veel van hen en van de relatie gevraagd heeft (ziekte, ontslag, werk, jonge kinderen.. ) en die een inhaalmanoever willen maken door een dag lang hun relatie te versterken.

koppelkader.jpg

Gun jezelf de tijd...

Gun jezelf een dag om stil te staan bij jullie relatie. Ik begeleid jullie, nuchter en warm, zodat jullie alles uit deze dag halen wat er in zit. Hard werken? Ja! Maar ook aangenaam.

“Tijd maken voor elkaar is een fundamentele component van elke relatie: intimiteit vraagt tijd.” - Alfons Van Steenwegen

Als procesbegeleider luister ik en wil ik écht begrijpen. We creëren voldoende veiligheid om over moeilijke dingen te praten. ik steun jullie in jullie groeiproces als koppel. 

Programma

Het programma werk ik op maat voor jullie uit. Dikwijls komen o.a. de volgende items aan bod:

 • de oercode van hechting erkennen en aanvaarden

 • onderlinge verbinding en bereikbaarheid, als een veilige haven

 • negatieve 'dansen' (van afstand en protest) in toom houden

 • het effect dat je gedrag op de andere heeft

 • de pijnplekken vinden in jullie relatie

 • op een open en meer flexibele, positieve manier reageren op onze partner

 • emotionele aanwezigheid en ontvankelijkheid

 • afstemmen op onze eigen diepere, zachtere emoties en afstemmen op die van onze partner

Liefde is geen mysterie meer. Het is de krachtigste overlevingscode van de menselijke soort.
— Sue Johnson
loveliefde.jpg

Doelstellingen van de Houd me vast-dag: 

 • Romantische liefde beter te begrijpen - de cruciale acties, reacties en sleutelmomenten die de relatie vormen tot wat hij is.

 • Je eigen emotionele reacties en behoeften en die van je partner beter te begrijpen.

 • Negatieve patronen die pijn en afstand creëren te beschrijven en te beheersen.

 • Hoe je positieve momenten van naar elkaar uitreiken en op elkaar reageren kunt creëren zodat er een veilige verbinding ontstaat.

 

Locatie en tijden:

We werken in mijn praktijk in de Wetstraat/Seefhoek in Antwerpen Noord, op wandelafstand van het Centraal Station. Het programma ziet er als volgt uit:

 • Ik stel jullie op voorhand per mail een tiental vragen die jullie schriftelijk beantwoorden. Zo kan ik me goed voorbereiden en me oriënteren in jullie verhaal.

 • Op basis van jullie voorbereiding geef ik onze dag inhoudelijk vorm en leg ik accenten, zodat we meteen gefocust aan de slag kunnen.

 • Om 10 uur ontvang ik jullie van harte met verse croissants, lekkere koffie/thee/fruit en gaan we uitgebreid in op jullie verhaal.

 • ’s Middags gaan jullie samen lunchen in de buurt van 13 tot 14 uur.

 • Na de lunch werken we verder en verdiepen we.

 • Om +- 17.30 uur ronden we deze intensieve dag af en gaan jullie meer verbonden huiswaarts.

Kennismakingsgesprek:

Heb je vragen? Dan starten we met een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek (via skype of telefoon). Ik exploreer samen met jullie of de Houd me vast-dag geschikt is voor jullie. 

Je investering

Deze intensieve dag bedraagt € 550,- per koppel (exclusief 21% btw). Na aanmelding ontvang je een factuur. Zodra je deze hebt voldaan is je inschrijving definitief. Je kunt kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang van deze dag, daarna is annulering niet meer mogelijk. In geval van overmacht, zoals bij ziekte of een noodgeval, plannen we in overleg een nieuwe datum. 

Voor welke koppels is het programma niet geschikt? 

 • Als een van de partners duidelijk aangeeft dat hij of zij zich niet wilt inzetten voor de groei van de relatie. Of vindt dat vooral de andere moet veranderen.

 • Een koppel heeft ernstige en/of langdurige relatie problemen en het is beter om wekelijkse relatietherapie op te starten.

 • Er is regelmatig geweld in het spel: slaan, pijn doen, intimideren, veelvuldig schelden, denigrerende opmerkingen maken.

 • Een van de partners heeft ernstige geestelijke gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld paranoïde schizofrenie of suïcidale depressie.

 • Twijfel je? Contacteer me en ik exploreer met jullie of een Houd me vast-dag geschikt is voor jullie.

Je relatie is het meest waardevolle, dus het beschouw het als een investering die je dubbel en dik terugverdient! 

EFT is een warme en toegankelijke vorm van therapie met een diepmenselijke visie op relaties en liefde.. Het geeft hoop als blijkt dat er een patroon is waar een relatietherapeut raad mee weet. Voor mij als therapeut is het prettig dat EFT een heel praktische vorm van therapie is. Ik weet waar we zijn in het proces, wat te doen en waar naar toe. Kortom: EFT biedt rust en vertrouwen..

Aanbevolen literatuur: 

- Sue Johnson, Laat me niet los, Kosmos Uitgevers : http://www.drsuejohnson.com/books/

Reacties van cliënten:

 • Jasmien, onze relatie stond sterk onder druk toen we bij je aankwamen. Eerdere en andere vormen van therapie hadden ons niet verder gebracht, ik had het gevoel dat we in kringetjes draaiden. Toen we bij je aanbelden, was ik me in mijn achterhoofd al op een nieuwe teleurstelling aan het voorbereiden. Maar ik had het mis. Je was goed voorbereid en had onze intake documenten grondig doorgenomen. Dat was fijn, zo verloren we geen tijd met onze jarenlange geschiedenis nog eens uit de doeken te doen en konden we direct in de diepte. Je aanpak was geduldig en bedachtzaam. Je luisterde écht en vroeg door waar nodig, zonder je eigen visie op te leggen. Je hielp ons met het helder formuleren van de essentie van onze pijnpunten. Je prikte door de boze woorden, de scepsis en verwijten en gaf ruimte aan het verdriet. Je hertaalde onze ‘dans’ van terugtrekken en protesteren naar iets waarmee we aan de slag kunnen, op zo’n manier dat we mekaar ook konden horen en begrijpen. Het was een intense dag met veel tranen, maar ook een warm bad. En het heeft wel degelijk iets veranderd. We zijn er nog niet, maar we zien weer licht aan het einde van de tunnel. We komen bij je terug. A & B

 • Binnen de veilige muren van een gezellige plek, werden we zacht en toch duidelijk begeleid in het ontdekken van de manier waarop we in onze relatie vaak tot ‘ontploffing’ komen, erg vaak zelfs, de laatste tijd. Het leek alsof alles ondertussen met de grond gelijk gemaakt was en dat er niets meer over was om voor te vechten of mee te bouwen... een soort apocalyptische toestand. Raar maar waar ontdekten we dat we niet de enigen waren die in deze benarde en uitzichtloze (want dat leek het wel, en soms nog) situatie beland waren. We konden vooral ontdekken dat er niet één schuldige is, maar dat we beiden bijdragen aan ‘de ontploffing’... en dat we dus ook beide kunnen bijdragen aan de bom onschadelijk maken en ontploffingen te vermijden (of toch in de kiem te smoren). Er blijkt hoop te zijn, veeeeel hoop... en ja: hoop doet leven... ook een relatie nieuw leven inblazen... (zonder te ontploffen!)... we kijken uit naar het vervolg... K&E. 

 • We zijn op goede weg, zolang we verbonden blijven 😉. Hulken en muren doen we telkens minder... Ik wil je oprecht van harte bedanken voor je inzichten en richtlijnen, ze hebben ons alvast weer op het goede spoor gezet. We weten je te vinden als we je nodig hebben. Lieve groet, R & A

 • We hebben heel veel aan onze gesprekken samen gehad.  Je hebt ons geholpen elkaar te begrijpen, beter te leren kennen, … We vonden het allebei heel interessant en aangenaam om door jou begeleid te worden en inzicht te verwerven. We willen je heel erg bedanken voor wat je voor ons individueel, onze relatie en dus ook voor ons gezin betekend hebt. We weten je te vinden moesten we daar terug behoefte aan hebben. P & V

 • Vooreerst wil ik echt nog eens benadrukken dat we jouw sessies beiden als waardevol ervaren hebben. Soms gaven ze ons richting; soms waren het emotionele rollercoasters en duizelde ons hoofd na afloop zo hard dat we niet meer wisten waar naartoe... Dan kwam het inzicht later. Maar we zijn nooit buiten gegaan zonder enig inzicht. Bedankt voor je hulp en steun, Jasmien. Vind het zeer hartverwarmend! A.

 • Jasmien heb ik ervaren als iemand die haar (therapeutisch) werk met hart en ziel en een grote passie doet. Ze stelde ons direct op ons gemak door haar manier van zijn: rustig én doortastend. Ze was oprecht geïnteresseerd in elk van ons en helemaal onbevooroordeeld.Er zijn verschillende ‘theorieën’ over relaties en hoe samen te leven als koppel en vanuit één theorie vertrekken geeft houvast en duidelijkheid, maar ik was blij te merken dat ze haar EFT bril met gemak afzette en mee wilde kijken door een andere bril die mij beter paste. Ik was ook blij dat ze niets opdrong en dat we na twee gesprekken al verder konden. Met de duidelijke afspraak, dat – als we opnieuw vastrijden – we bij haar terecht kunnen. Ook fijn en hoopvol… Tussen mijn partner en mij is de lucht opgeklaard en we kunnen 2017 met goeie moed tegemoet, in verbinding en zoals het voor ons klopt. W.

 • Normaal gezien hebben we overmorgen avond een afspraak bij je. Toen we dat vorige week in onze agenda zagen en een babysit gingen zoeken, kwamen we tot het besef dat we het eigenlijk niet meer nodig vinden. We hebben de laatste tijd een superdrukke periode in ons leven en dat brengt natuurlijk veel stress met zich mee. Ondanks die stress, gaat alles eigenlijk goed tussen ons. Ik kan niet helemaal beschrijven waarom maar ik vermoed dat we ons enerzijds bewust zijn van onze standaard vicieuze cirkel en anderzijds dat we terug een stuk vertrouwen hebben in elkaar en daardoor niet direct het slechte in elkaars uitspraken en gedragingen zien. Het gevolg is dus dat we onze afspraak van donderdag eigenlijk willen afzeggen omdat we hem niet meer nodig vinden. Alleszins willen we je heeeel erg bedanken, je hebt onze relatie echt gered en ons de tools gegeven om dat in de toekomst zelf te doen. ... als het nodig is, weten we dat we naar jou kunnen komen om de dingen op een rij te zetten. Jasmien, je bent supergoed in je job, heel erg bedankt voor alles! J&T.

 • Ik wil je ook nog eens bedanken voor je wel-geapprecieerde en serene begeleiding van ons hobbelige traject. Wat het resultaat ook moge zijn, het heeft effectief duidelijkheid gebracht … al blijven vele vragen onbeantwoord. A.

 • Bedankt om ons door een moeilijke tijd te helpen. Wij hebben enorm genoten van onze trouwdag en voelen ons meer verbonden. Met veel plezier blijven we gebruik maken van je tips!  M&H. 

 • We zijn al ver gevorderd vinden we beiden... Waarvoor ook grote dankbaarheid naar jou toe. Het was erop of eronder...en mede dankzij jou heb ik terug een gelukkig gevoel en zijn we erin geslaagd...merci daarvoor!!!!! I.

 • E. en ik willen je graag even op de hoogte brengen. Er is nog een zeer moeilijke periode gevolgd maar iets is op een bepaald moment gekanteld. We begrijpen het zelf niet helemaal waarom de wind is gekeerd maar het gaat echt goed tussen ons. Zelf wist ik niet goed wat aan te vangen met wat werd gezegd in de therapie maar blijkbaar is de focus op verbinding stilaan doorgesijpeld en misschien vooral bij mij. Kijken naar wat ons verbind is iets wat mij wel sterker heeft gemaakt in de relatie. Voilà, Dank je wel. blij dat we de stap naar jou hebben genomen. E&G

Wat is EFT?

Een stukje theorie: EFT is een empirisch getest voor relatietherapie waarmee bij veel verschillende soorten paren uitstekende resultaten zijn geboekt. Er is ook vervolgonderzoek gedaan waarin de blijvende effecten van EFT-interventies zijn aangetoond, evenals onderzoek naar hoe de veranderingen precies tot stand komen bij deze aanpak. De praktische toepassing van EFT is gebaseerd op een groot aantal theoretische studies op het gebied van de hechting tussen volwassenen. Daardoor is EFT een empirisch gefundeerde aanpak, die de basis vormt voor de nieuwe wetenschap van de liefde en van liefhebben. meer info: www.eft.be

Nieuwsgierig?

Meer informatie: jasmien@focus-op-verbinding.be. Stuur me een mailtje. Ik beantwoord graag je vragen! gepost door Jasmien

We adhere to the philosophy that relationships are at the core of human experience
— Sue Johnson
hold me tight.jpg