De liefde als veilige schuilplaats

Liefdesrelaties zijn emotionele banden. Als je eenmaal de plattegrond hebt van het gebied dat liefde heet, kun je volgens Sue Johnson het rechte pad aanhouden en je weg naar huis vinden. EFT, het model voor relatietherapie van Johnson, helpt je om van je relatie een veilige uitvalsbasis te maken. Dan wordt je relatie een hoeksteen die je helpt om onze rust en emotionele balans te vinden. Het goede nieuws is dat we dit kunnen leren door te oefenen, oefenen, oefenen... EFT kan de band tussen partners veranderen, zodat 2 mensen veiliger aan elkaar gehecht geraken. Zodat ze de weg vinden naar emotionele intimiteit en ontvankelijkheid die de kern vormen van een veilige band. 

EFT gaat over verbinden. Niet het conflict, maar de liefde staat centraal.. Want ruzie is vaak een soort noodkreet om contact te maken. In EFT leren koppels weer zeggen wat ze nodig hebben; ze leren praten over hun verlangens en over hun behoefte aan verbinding met de ander.

Jan ziet bijvoorbeeld niet hoe zijn woede An doet vrezen dat ze afgewezen wordt, en An hoort niet de wanhopige roep om verbinding die schuil gaat onder de die opvliegendheid van Jan.. 

Oefenen? Je bent welkom in mijn praktijk. 

Meer weten?: http://www.drsuejohnson.com

gepost door Jasmien