Stapel favoriete Leesvoer..

Honderden boeken heb ik gelezen over de liefde en partnerelaties.. Klassiekers zoals 'Liefde is een werkwoord' van Alfons Vansteenwegen. Maar ook het taaiere 'Attachment and Loss', van John Bowlby, de geestelijke vader van de gehechtheidstheorie. En zelfs de trilogie van Goedele Liekens over seks :-) . Dit is mijn favoriete ultieme stapeltje dat ik iedereen van harte aanbeveel (singles én koppels): 

Sue Johnson, Lieven Migerode en Rika Ponnet.. Vier fantastische boeken over de liefde om je relatie gezond gelukkig te houden.  En ook een roman van Alain de Botton, het boegbeeld van de toegepaste filosofie. 'Weg van Liefde' van de Botton, bovenaan de stapel, heb ik vorige week in één ruk uitgelezen. Een verhaal over relaties in de 21ste eeuw, over Rabih en Kirsten die verliefd worden en ondervinden dat langdurige liefde vooral een vaardigheid is die wij ons langzaam en met de nodige moeite eigen maken. Het is een herkenbare en hoopgevende roman, en het vat mooi samen wat de 4 andere boeken over de Liefde te vertellen hebben. 

- Rika Ponnet, Blijf bij mij. Hoe we in relaties strijden om macht en intimiteit. Lannoo. 

- Dr. Sue Johnson, Houd me vast. KOSMOS. 

- Dr. Sue Johnson, Laat me niet los. KOSMOS

- Lieven Migerode, Ik zie u graag. Hoe blijf je gelukkig in je relatie. Lannoo 

- Alain de Botton , Weg van liefde, Atlas Contact

Kennis is vrijheid. Of toch een beetje! Inzicht in bepaalde relatiepatronen kan helpend zijn. Of zoals mijn collega Rika schrijft in Blijf bij mij: 'Inzicht verwerven in het hoe en waarom van dingen, ik ervaar dagelijks hoe makkelijker het mensen maakt om te leven met hun relationele realiteit, met hun beperkingen en sterktes, hun keuzes.'  Je bent welkom in mijn praktijk als je er samen naar wil kijken. 

gepost door Jasmien