Nancy Goethals

Ik ben Nancy Goethals. Ik ben contextueel psychotherapeute (4-jarige opleiding) en maatschappelijk assistente.  Certificaten op academisch niveau: optie klinische psychologie.  Ik ben erkend lid van de BVRGS  (Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling) en erkend therapeute bij de Christelijke Mutualiteit.

Telkens opnieuw raak ik geboeid door elk uniek levensverhaal, door de onverwachte wendingen die het leven kan aannemen en de kracht die in elk van ons schuilt om daarmee om te gaan. Soms geraak je er zelf niet meer uit en heb je een professionele gesprekspartner nodig die je terug op weg helpt. Ik sta graag aan jouw zijde om samen met jou op zoek te gaan naar wat jou helpt, wat er werkt voor jou.  Je krijgt tools aangereikt om je angsten of depressieve gevoelens beter te leren hanteren.

Voor wie?

Voor mensen met angstige en/ of depressieve gevoelens.   Je wil een niet oordelende gesprekspartner.  Je wil minder angstig zijn. Voor jezelf of in je relatie. Je wil je gelukkiger voelen.  Kortom: je wil verandering in je situatie, dan is therapie iets voor jou!

 

Relevante (werk)ervaring:

In het begin van mijn carrière deed ik stage in het Middelheim ziekenhuis bij het palliatief supportteam. Met veel betrokkenheid en ontroering heb ik toen mensen bijgestaan in het afscheid nemen.   Doordeze mensen en hun verhalen werd ik veel levenslessen rijker.

Daarna begeleidde ik vijftien jaar lang met een groot engagement  jongeren en hun context. Van deze jonge mensen en hun ouders leerde ik hoe te werken met trauma’s, ernstig gemis en verdriet, de moeilijkheid van je te hechten na het verlies van vertrouwen, het belang van relaties tussen kind en ouder en hoe mensen terug moed kunnen vinden en ze versterkt kunnen worden in hun krachten.

Gedurende een aantal jaren was ik coach van hulpverleners waarbij ik hen ondersteunde bij praktische zaken en bij de persoonlijke ontwikkeling als hulpverlener. .

Als therapeute begeleidde ik vele mensen bij hun proces.   Mensen met angsten, met depressieve gevoelens, mensen met relationele vragen en vele singles op zoek naar meer geluk.   

Als therapeute kies ik voor de specialisatie in relationele en andere soorten angsten en depressie omdat het enorm boeiend is om van dichtbij het krachtige veranderingsproces te mogen meemaken van mensen die zich geleidelijk aan steeds beter en vrijer gaan voelen. Mensen die er leren toe komen om het leven te leiden dat ze wensen en stapjes durven zetten richting hun dromen.   

Kostprijs:  50 Euro voor een sessie van 50 minuten in Berchem.  Indien u lid bent van de CM en kinderbijslag geniet, hebt u recht op een gedeeltelijke terugbetaling.   

Locatie: Stanleystraat 1
2018 Antwerpen
Op twee minuten wandelafstand van Berchem station.
Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of per fiets.  

Contact: ga naar contactformulier. We contacteren je binnen de 48 uur. 

Ondernemingsnummer: 0506.639.908 

Mijn LinkedIn profiel

JasmienPeeters_06092018©janvanbostraeten_025.jpg

Jasmien Peeters

Ik ben Jasmien Peeters (°1979). Ik studeerde wijsbegeerte (UGent) en ben contextueel relatietherapeut. Ik ben erkend lid van de BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling ) van EFT België en ICEEFT

Ik heb een speciale passie en fascinatie voor de Liefde. Ik werk graag met koppels: ik help om verbondenheid te versterken of te herstellen. Maak van je relatie (terug) een uitvalsbasis! Het leven zit vol uitdagingen: die kan je beter aan met twee. Ik kijk mee hoe jullie als partners jullie relatie verstevigen en een hecht gezin creëren. 

Als EFT therapeut heb ik een heldere plattegrond van de Liefde, en weet ik wat koppels nodig hebben om zich verbonden te voelen. Gevoelens voor elkaar kunnen weer groeien, maar dat gebeurt nooit vanzelf.

Voor wie?

Ik werk met en voor koppels. Verliefd-verloofd-samenwonen-getrouwd… maakt niet uit. Ik help je je relatie (terug) op de rails te zetten. Mijn beste tip? Volhouden en oefenen, oefenen, oefenen... Het is de moeite waard: een liefdevolle relatie stelt ons in staat om het leven aan te kunnen en het goed te leven.

Ik ben 14 jaar samen met mijn man, getrouwd, heb een zoon van negen en woon in Antwerpen Noord. Ik voel me betrokken bij de toekomstige generatie, die gelukkige en effectieve gezinnen nodig hebben om in op te groeien. Betere relaties tussen koppels zijn bovendien een sociaal goed. Ze maken de samenhang van de hele samenleving hechter en stabieler. 

Relevante (werk)ervaring:

Ik werkte 7 jaar als vrijzinnig humanistisch consulent voor deMens.nu en begeleidde tientallen koppels bij de zoektocht naar een humanistische relatie- of huwelijksplechtigheid.

Ik werk sinds 2012 als consulent voor Duet Relatiebemiddeling (jouw gids bij het vinden van de liefde). Ik deed >2000 intakegesprekken van singles op weg naar een vaste relatie. Het geeft me inzicht in wat mensen verbindt. Samen met Rika Ponnet werkte ik mee aan het zomerprogramma op één 'Vind je lief'.

Ik was voorzitter van de RVB van Leren over Leven (Leerschool voor Contextuele Hulpverlening) & lid van de RVB van de BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie & Systeemcounseling ).

Ik ben gastdocent (relaties en gehechtheid) in het postgraduaat systeemcounseling van Thomas More (2018-2019). 

Bescheidenheid siert een therapeut. Relatietherapie is anderzijds geen nattevingerwerk.  Ik verdiep me in een aantal modellen die de ontwikkeling van partners en de synthese tussen een hoge autonomie en sterke verbinding centraal stellen. In 2012 maakte ik kennis met EFT. Het geeft me veel voldoening als ik koppels kan helpen om hun verbondenheid te versterken. Sinds 2016 is het dan ook mijn hoofdberoep. 

Literatuur: Rika Ponnet (Duet relatiebemiddeling), Esther Perel, Sue Johnson, John Gottman, David Schnarch,  … 

Kostprijs: 110 euro voor een partnersessie van 70 minuten. 

Locatie: Wetstraat 22
2060 Antwerpen
Op vijf minuten wandelafstand van Antwerpen centraal station. 
Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of per fiets.

Contact: ga naar contactformulier. We contacteren je binnen de 48 uur.

Ondernemingsnummer: 0845.750.621

Mijn LinkedIn profiel