JasmienPeeters_06092018©janvanbostraeten_025.jpg

Jasmien Peeters

Ik ben Jasmien Peeters (°1979). Ik studeerde wijsbegeerte (UGent) en ben contextueel relatietherapeut. Ik ben lid van de BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling ), van EFT België en ICEEFT

Ik heb een speciale passie en fascinatie voor de Liefde. Ik werk graag met koppels: ik help om verbondenheid te versterken of te herstellen. Maak van je relatie (terug) een uitvalsbasis! Het leven zit vol uitdagingen: die kan je beter aan met twee. Ik kijk mee hoe jullie als partners jullie relatie verstevigen en een hecht gezin creëren. 

Als EFT therapeut heb ik een heldere plattegrond van de Liefde, en weet ik wat koppels nodig hebben om zich verbonden te voelen. Verbinding kan je herstellen, maar dat gebeurt nooit vanzelf.

Voor wie?

Ik werk met en voor koppels. Verliefd-verloofd-samenwonen-getrouwd… maakt niet uit. Ik help je je relatie (terug) op de rails te zetten. Mijn beste tip? Volhouden en oefenen, oefenen, oefenen... Het is de moeite waard: een liefdevolle relatie stelt ons in staat om het leven aan te kunnen en het goed te leven.

Ik ben 15 jaar samen met mijn man, getrouwd, heb een zoon van bijna tien en woon in Antwerpen Noord. Ik voel me betrokken bij de toekomstige generatie, die gelukkige en effectieve gezinnen nodig hebben om in op te groeien. Betere relaties tussen koppels zijn bovendien een sociaal goed. Ze maken de samenhang van de hele samenleving hechter en stabieler. 

Ik ben zelf een volwassen echtscheidingskind. Mijn ouders zijn gescheiden in 1986. Dat heeft er ongetwijfeld mee voor gezorgd dat ik de Liefde wil begrijpen, en dat veilige verbinding voor mij het domein is waar mijn grootste groeikansen als mens liggen, óók in mijn eigen huwelijk.

Relevante (werk)ervaring:

Ik werkte 7 jaar als vrijzinnig humanistisch consulent voor deMens.nu en begeleidde tientallen koppels bij de zoektocht naar een humanistische relatie- of huwelijksplechtigheid.

Ik werk sinds 2012 als consulent voor Duet Relatiebemiddeling (jouw gids bij het vinden van de liefde). Ik deed >2000 intakegesprekken met singles op weg naar een vaste relatie. Het geeft me inzicht in wat mensen verbindt. Samen met Rika Ponnet werkte ik mee aan het zomerprogramma op één 'Vind je lief'.

Ik was voorzitter van de RVB van Leren over Leven (Leerschool voor Contextuele Hulpverlening) & lid van de RVB van de BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie & Systeemcounseling ).

Ik ben gastdocent (relaties en gehechtheid) in het postgraduaat systeemcounseling van Thomas More (2018-2019). 

therapie.jpg

Bescheidenheid siert een therapeut. Relatietherapie is anderzijds geen nattevingerwerk. Ik verdiep me in een aantal modellen die de ontwikkeling van partners en de synthese tussen een hoge autonomie en sterke verbinding centraal stellen. In 2012 maakte ik kennis met EFT. Het geeft me veel voldoening als ik koppels kan helpen om hun verbondenheid te versterken. Sinds 2016 is het mijn hoofdberoep. 

Om in mijn werk zoveel mogelijk kwaliteit te bieden, ben ik aangesloten bij de BVRGS, laat ik mezelf superviseren (o.a. Karin Wagenaar en Lieven Migerode, Yolanda Von Hockauf), ben ik lid van een EFT-intervisie groep en volg ik heel wat bijscholing. Studie en literatuur over relatietherapie en Liefde lopen als een rode draad door mijn werk. Ik werk toe naar de status 'Certified EFT therapist’. Die status staat voor veel training, supervisie en uiteindelijk de beoordeling van videotapes bij de internationale organisatie voor EFT, het ICEEFT in Ottawa.

Ik hou me aan de deontologische code zoals de BVRGS die voor al haar leden beschrijft: https://bvrgs.be/commissie-ethiek-en-deontologie-deontologische-code. Diploma’s zijn belangrijk, nog belangrijker natuurlijk is om in levende lijve te ervaren of het klikt met mij als relatietherapeut, of het goed en veilig voelt. Perel schreef daar een goed artikel over: https://estherperel.com/blog/how-to-find-the-right-therapist-for-you .

Literatuur: Rika Ponnet (Duet relatiebemiddeling), Esther Perel, Sue Johnson, John Gottman, David Schnarch,  Harriet Lerner, Rhonda Goldman, Ellen F. Wachtel, David J. Wallin, Lieven Migerode… 

Kostprijs: 110 euro voor een partnersessie van 70 minuten. 

Je kunt eigenlijk alleen in optima forma zijn wanneer je een diepe verbintenis hebt met iemand anders. Schitterende afzondering is iets voor planeten, niet voor mensen.
— Sue Johnson, psycholoog

Locatie: Wetstraat 22
2060 Antwerpen
Op vijf minuten wandelafstand van Antwerpen centraal station. 
Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of per fiets.

Contact: ga naar contactformulier. Ik contacteer je binnen de 48 uur.

Ondernemingsnummer: 0845.750.621

Mijn LinkedIn profiel