Vind je Lief(de) 

Singlecoaching helpt je een fijne relatie te krijgen

Wil jij graag een veilig verbonden en duurzame relatie? Ik ondersteun je als relatie-expert en zet al mijn professionele kennis in om te zorgen dat je die verbonden relatie krijgt én behoudt. 

Coaching

Je bent single en wil dat graag anders? Je wil succesvoller daten? Je wil graag een zicht krijgen op je hechtingsprofiel? Je bent welkom! Via een persoonlijk traject gaan we samen aan de slag. Als relatie-expert kijk ik samen met jou naar: 

single.jpg
 • hoe onze opvoeding en liefdesgeschiedenis onze gehechtheidsstijl bepaalt

 • hoe je hechtingsstijl invloed heeft op je relatiestatus

 • wat je kan leren uit je je relationele parcours en partnerkeuze(s)

 • hoe kijken naar hechtingsangsten en hechtingsbehoeften: van angst voor verbinding of verlating tot verlangen naar verbondenheid

 • de kracht van kwetsbaarheid: hoe je kwetsbaarheid als een kracht kan inzetten bij het daten.

 • openheid/ontvankelijkheid en verliefdheid

 • hoe authentieke communicatie werkt

 • waarom effectieve afhankelijkheid je sterk maakt

 • de dingen vanuit het hoofd benaderen versus durven een gevoelskeuze te maken

 • Hoe je kan evolueren naar veilig hechtingsgedrag

 • ....

Een beter zicht krijgen op je relatiemodel is een stap in de goede richting als je op zoek bent naar een partner! Gun jezelf de ondersteuning die je waard bent. De hechtingstheorie biedt ook voor singles een goede plattegrond om naar hun emoties en behoeftes  te kijken in intieme relaties.  Deze empirisch en neurologisch onderbouwde theorie over liefde en volwassen intimiteit helpt je je patronen te herkennen en te begrijpen. Gehechtheid is immers de sleutel tot Liefde, tot een duurzame, hechte partnerrelatie. 

De hechtingstheorie is gebaseerd op de stelling dat de behoefte om ons in een relatie verbonden te voelen met een ander ingebed is in onze genen.
— Amir Levine

Voor wie?

Voor singles (M/V/X) die de liefde in hun leven beter willen begrijpen en vorm geven. Heel wat singles verlangen naar nabijheid. Maar die nabijheid beangstigt tegelijk zozeer, dat ze een leven alleen opbouwen om maar niet bang te hoeven zijn. Ik help je begrijpen welke gevoelens je ontwijkt door een nabije, duurzame relatie uit de weg te gaan. En ik geef je instrumenten om ja te leren zeggen tegen nabijheid en zo je bestaan te veranderen. 

marivi-pazos-226486-unsplash.jpg

Hoe werken we samen? 

Een eenmalig adviesgesprek kan uiteraard en kan vaak al genoeg zijn om de liefde een duwtje in de rug te geven. Met een nieuw inzicht kan je soms al een stap verder. Ik help je zo de relatie in je leven te creëren die bij je past. 

Het traject Singlecoaching bestaat uit een serie van 5 gesprekken/sessies. Ik geef je dan opdrachten/huiswerk op jouw maat om thuis mee aan de slag te gaan. Tijdens een kennismakingsgesprek bepalen we samen of deze vorm van begeleiding passend is voor jou. Als je er een goed gevoel bij hebt, gaan we samen aan de slag. 

Blijf niet te lang ronddolen, hopen en doorrommelen in verwarring, eenzaamheid en verlangen. Met wat tijd, aandacht en de juiste begeleiding kan je je eigen dynamiek beter begrijpen en je vermogen om te verbinden verdiepen. meer dan 60 jaar wetenschappelijk onderzoek naar het functioneren van menselijke relaties  geeft je een toegankelijke handleiding die je in het dagelijks leven kunt gebruiken. De hechtingsbenadering helpt je een leven lang op weg naar betere relaties!

1 ding is zeker: niemand hoeft onvrijwillig alleen te blijven! 

Een singlecoaching traject kost 450 euro. We plannen 5 sessies in van 70 minuten. Tussen de sessies door kan je mij mailen met vragen of bedenkingen.

Om in mijn werk als singlecoach zoveel mogelijk kwaliteit te bieden, ben ik aangesloten bij de BVRGS, laat ik mezelf superviseren (o.a. Karin Wagenaar en Lieven Migerode) en volg ik bijscholing.  

Hoe kun je met jouw hechtingsstijl die het fundament is van je liefde, nieuwe wegen inslaan en niet vast blijven zitten in je oude gedrag? Eigenlijk komt het erop neer dat je je eigen stijl moet kunnen zien en daar compassie mee hebt. Ieder van ons is bezig om zich te beschermen tegen pijn en verlies. Daarom reageer je soms onhandig, zeker als je onzeker bent en angstig bent om de liefde te verspelen. Als je ziet hoe je bijdraagt aan die patronen, kun je ook leren hoe het anders moet. Het mooiste is als je ruimte kunnen maken voor je eigen kwetsbaarheden en die van de ander.
— Karin Wagenaar, EFT relatietherapeut

Aanbevolen literatuur: 

- Susan Quilliam, How to Choose a Partner, An insightful guide to choosing the partner who's right for you. www.theschooloflife.com

- Rika Ponnet, Blijf bij mij, Hoe we in relaties strijden om macht en intimiteit, Lannoo. 

- Sue Johnson, Laat me niet los, Kosmos Uitgevers. 

- Brené Brown, De kracht van kwetsbaarheid,  Bruna Uitgevers, A.W.

- Amir Levine & Rachel Heller, Verbonden. Hechting & Liefde. Boom. 

- een inspirerend filmpje van de School of Life: 'Who We Can Love'. 

People will usually like us for being nice. They will admire and respect us for having our act together. But they can only love us when we allow them to see our vulnerabilities and our flaws
— Katherine Woodward Thomas

Reacties van cliënten

Dag Jasmien, Ik kwam bij jou op gesprek in Gent, en ben zopas voor een 2e keer Verbonden beginnen lezen, wat een eye-opener. Maar vooral dankzij het gesprek heb ik de belangrijkste inzichten opgedaan, is m'n verdriet om L. veel "overzichtelijker" geworden, en leek het plots veel "haalbaarder" om eroverheen te raken. Het is intussen al een heel stuk vervaagd ook. Ik wou je hiervoor even bedanken :) Groetjes, S.

Wat ik vooral geleerd is denk ik uit mijn gesprekken bij jou is mezelf niet een te extreme druk op te leggen, het hoeft inderdaad niet perfect te zijn. En niet bang zijn om mezelf inderdaad te "smijten" en nog meer dingen uit mijn comfort zone te doen. Die angst voor afwijzing, niet zo'n big deal van maken ook. Het is zeker een positieve ervaring geweest, om over die dingen te kunnen praten met jou. Vriendelijke groeten, N. 

Aan het einde van vorig jaar kwam ik al eens langs bij jou. Ons gesprek heeft me heel erg deugd gedaan en heeft nog weken en maanden nagezinderd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk uit mijn vicieuze denkcirkel gekomen ben en enkele zaken vanuit een ander standpunt ben gaan bekijken. Ik ben dus al een heel eind op weg. groetjes, T.

Bij momenten was het confronterend maar ik heb daarbij ook een griezelig vermogen verworven de acties en daden van degene die mij dierbaar zijn te vatten. Het is precies alsof mijn brein een upgrade gekregen heeft. Duizendmaal dank. :) Ik wist niet dat er zo'n duidelijke handleiding in de liefde bestond aangezien je toch vaak iedereen beschouwt als uniek. M

Ik wou je even bedanken voor onze sessie...!! Goud waard!! Kwam allemaal nét op tijd! Echt! Heb B. uiteindelijk lang niet gehoord, af en toe sms en overlaatst nog eens afgesproken. Super veel van zijn gedrag en van mijn eigen behoeften/hechtingssysteemtriggers zijn zo herkenbaar. Het helpt me enorm om de situatie, zijn gedrag en mijn eigen behoeftes/verlangens/langetermijnsperspectieven in kaart te brengen en te plaatsen, alsook ze te aanvaarden en er op een constructieve manier naar te handelen! Heb echt het gevoel dat ik een beetje op het nippertje ‘ontsnapt’ ben aan een situatie/verhouding die me volgens mij veel liefdesverdriet had kunnen opbrengen. Ik vind het nu waardevoller om aan zelfbehoud te doen en een partner te ‘screenen’ op zijn hechtingsstijl (dat klinkt mss wat zakelijk, maar toch, gewoon alert zijn voor zijn signalen). Enorm enorm bedankt voor de sessie! Bedankt!!! V.

Meer weten? Maak een afspraak. Of stuur me een mailtje. Ik beantwoord graag je vraag. 

gepost door Jasmien